Recepti 03. listopada 2014.

Calzone s tri vrste sira i šunkom

Calzone s tri vrste sira i šunkom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski klasik s bogatim punjenjem od sira

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 489

Nadjev

  • 1 kom crvena paprika
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 200 g ricotta
  • 100 g mozzarella
  • 40 g parmezan
  • 100 g kuhana šunka

Tijesto

  • 450 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 mala žlica suhi kvasac
  • 1 prstohvat sol
  • 300 ml voda
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Na zagrijanom ulju pirjajte papriku i gljive, uz miješanje, dok ne omekša. Stavite sa strane 15 minuta. Pomiješajte ricottu, mozzarellu, parmezan i šunku narezanu na trake te popaprite. Dodajte papriku i gljive pa prekrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na sat vremena.
  2. Pomiješajte brašno i kvasac te dodajte sol. U sredini napravite udubinu pa ulijte vodu i ulje. Drvenom kuhačom pomiješajte, a onda rukama zamijesite tijesto.
  3. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu i mijesite još tri minute. Stavite u nauljenu zdjelu te pustite sat vremena na toplom i suhome mjestu.
  4. Pećnicu zagrijte na 190°C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
  5. Podijelite tijesto na šest dijelova. Razvaljajte u ovalan oblik dio po dio te nadjenite. Premažite rubove tijesta vodom. Zatvorite i postavite na lim za pečenje. Calzone premažite maslinovim uljem pa pecite 25-30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.