gastro postao
Neodoljivi klasik talijanske kuhinje kojega se teško zasititi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 720
Potrebno vam je
- 400 g tjestenina s jajima
- 150 g panceta
- 3 kom jaje kokošje
- 1.50 dl vrhnje za kuhanje
- 50 g parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
Priprema
- Tjesteninu skuhajte “al dente”.
- Pancetu narežite na kockice pa je popržite.
- Posebno pomiješajte vrhnje za kuhanje, parmezan, jaja te dodajte soli i papra prema ukusu.
- Skuhane špagete u loncu prelijte poprženom slaninom pa prelijte smjesom od vrhnja i jaja. Dobro protresite i držite na vatri dvije, tri minute. Prema potrebi promiješajte. Prije posluživanja pospite svježim nasjeckanim peršinom.
Izvor Skuhatćute