Recepti 13. listopada 2014.

Carbonara

Carbonara
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi klasik talijanske kuhinje kojega se teško zasititi

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 720

Potrebno vam je

  • 400 g tjestenina s jajima
  • 150 g panceta
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1.50 dl vrhnje za kuhanje
  • 50 g parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte “al dente”.
  2. Pancetu narežite na kockice pa je popržite.
  3. Posebno pomiješajte vrhnje za kuhanje, parmezan, jaja te dodajte soli i papra prema ukusu.
  4. Skuhane špagete u loncu prelijte poprženom slaninom pa prelijte smjesom od vrhnja i jaja. Dobro protresite i držite na vatri dvije, tri minute. Prema potrebi promiješajte. Prije posluživanja pospite svježim nasjeckanim peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.