Recepti 28. ožujka 2022.

Četiri slasne fritate - za doručak ili ručak

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji fritate uživat će u slasnim proljetnim kombinacijama okusa...

Od hranjivog i slasnog ručka dijele te rezanje povrća i šunke, jaja i nekoliko minuta pečenja! Fritata, talijanski omlet iz pećnice, odličan je izbor za doručak, ručak ili večeru. Za pripremu fritate možeš koristiti različito sezonsko povrće, od mladog luka do blitve, poriluka ili šparoga. 

Danas ti donosimo ideje za različite (proljetne) kombinacije u kojima ćeš, sigurno smo, uživati!

  • Fritata s mladim lukom i pršutom

Iskoristi sezonu mladog luka i uživaj u slasnoj fritati!  Vjerujemo da postoje dani kad ti se doista ništa ne da raditi najdražima za ručak, ali nakon ove krasote postat ćeš najpopularnija osoba u kućanstvu! Ovo jednostavno i ukusno jelo može poslužiti i kao predjelo ili kao samostalno jelo uz salatu. 

 

Fritaja Možda vas zanima... (Do)ručak: Fritaja s mladim lukom i pršutom Recepti

 

  • Slasna fritata s tikvicama, šunkom i sirom

Bogat doručak ili brzi ručak - ovu fritatu voljet ćeš u svako doba dana. Fritata je izvrstan način da iskoristiš sezonsko povrće. Upravo je zato ovom jednostavnom jelu savršen dodatak tikvica, a možeš koristiti i šparoge te drugo sezonsko povrće. Za još bolji okus, fritatu obogati sa šunkom i sirom jačeg okusa, i uživaj!

 

frittata Možda vas zanima... Za brzi ručak: Slasna fritata od tikvice, šunke i sira Recepti

 

  • Fritata s porilukom, gljivama i parmezanom

Omiljene gljive u kombinaciji s parmezanom, porilukom i domaćim jajima stvaraju kombinaciju okusa kojoj ćete se definitivno poželjeti vratiti. Za dodatnu kremoznost, u istučena jaja možeš dodati i malo svježeg sira ili skute. Svježi peršin možeš zamijeniti i bilo kojim drugim začinom po želji, a u tavu slobodno ubaci i šaku svježih listova rukole! 
 

Možda vas zanima... U svako doba dana: Fritaja s gljivama i parmezanom Recepti

 

  • Fritata s peršinom, začinima i hrpom parmezana!

Ljubitelji začinskog bilja uživat će u ovom brzom klasiku! Fritatu sa začinskim biljem možeš bez problema podijeliti s još jednom osobom, a po želji dodaj i pokoju tanku šnitu pršuta. Ne zaboravi prije posluživanja na vrh naribati i parmezan!

 

Možda vas zanima... Slasna fritata sa začinskim biljem i parmezanom Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:37 29. Ožujak 2022.

    Vise su za rucak