gastro postao
Divna poslastica sa sirom koju mnogi obožavaju
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 170
Potrebno vam je
- 9 kom dvopek
- 40 g maslac, neslani
- 135 g šećer, kristal
- 500 g sir kravlji svježi (cottage)
- 1 mala žlica limunova korica
- 1 mala žlica limunov sok
- 5 kom jaje kokošje
Priprema
- Dvopek razmrvimo u mrvice (zamotamo ga u čistu kuhinjsku krpu i zdrobimo pomoću valjka za tijesto), pa ga izmiješamo s dvije nepune žlice šećera i maslaca. Taremo ga među dlanovima dok se sastojci međusobno ne povežu.
- Masu od dvopeka utisnemo žlicom u dobro namašćen oblik za tortu tako da stvori glatko dno.
- Sir (svježi ili Philadelphia) zdrobimo i glatko izmiješamo, pa mu malo-pomalo dodamo ostatak šećera, limunovu koru, sok od limuna i žumanjke i sve zajedno izmiješamo u kremu.
- Bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg. Kremu od sira stavimo na snijeg od bjelanjaka pa ih pjenjačom rahlo izmiješamo.
- Masu odmah stavimo na dvopek i pečemo je 75 minuta na temperaturi od 150 stupnjeva C.
- Sredina gotovog kolača mora biti elastična i čvrsta. Kad je kolač pečen, ostavimo ga da se 10 minuta hladi, a zatim otvorimo rub obruča za tortu. Na stol ga nosimo tek nakon što je tri sata odstajao.
Torta od sira
svježi sir
torta
ručak
niskokaloricna prehrana
pečenje
zima
proljeće
ljeto
jesen
SAD
desert
večera