Recepti 10. prosinca 2017.

Chimichurri piletina - novo ruho nedjeljnog ručka

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Aromatično pečeno pile odlično će se složiti uz lagano začinjen krumpir iz pećnice ili tjesteninu kao što su domaći široki rezanci...

Pripremite jednostavan umak od začinskog bilja, dodajte mu malo limunovog soka i maslinovog ulja, pa sve zajedno utrljajte u pile. Pecite najprije s jedne strane, a zatim premažite i drugu pa pecite piletinu dok ne dobijete hrskavu, zlatnu koricu. 

Ovako pripremljeno pile poslužite uz pečeni krumpir. Peći ga možete i uz samo pile kako bi upio što više aroma iz začinskog bilja.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 1 pile
  • 1 šaka svježeg korijandera
  • 1 šaka svježeg peršina
  • 2 žlice origana
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 veći luk
  • 1 žličica sjeckanog svježeg čilija
  • 2 žlice limunovog soka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. U blenderu usitnite korijander, peršin, origano, češnjak, luk i čili.
  3. Dodajte sol i papar pa blendajte dok se ne dobijete grubo sjeckane sastojke.
  4. Dodajte limunov sok i maslinovo ulje.
  5. Blendajte još kratko dok se svi sastojci ne povežu.
  6. Pile prebacite na tanjur ili posudu pa ga premažite jednom trećinom dobivenog umaka od začinskog bilja.
  7. Pecite pile oko 15 minuta, a zatim ga izvadite i premažite ostatkom umaka.
  8. Pecite pile pokriveno oko 45 minuta, a zatim ga otkrijte i pecite još 15 do 20 minuta dok ne poprimi lijepu zlatnu koricu.
  9. Kada je gotovo, pile ostavite da kratko odmori, a zatim ga režite i poslužite uz umak koji se stvorio na dnu posude za vrijeme pečenja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.