gastro postao
Ove čokoladne kolačiće možete napraviti u tri varijante, ovisno volite li više orahe, lješnjake ili bademe
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1036
Potrebno vam je
- 120 g maslac, slani
- 100 g demerara smeđi šećer
- 100 g šećer, kristal
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom vanilija, štapić
- 180 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica soda bikarbona
- krupna morska sol
- 200 g nestle dessert čokolada
- 100 g badem, oljušteni suhi
Priprema
- Mikserom istucite maslac i obje vrste šećera dok smjesa ne postane kremasta.
- Umiješajte jaje i sjemenke štapića vanilije. Pomiješajte brašno, sol i sodu te izmiješajte s prvom smjesom tek toliko da se sve poveže u tijesto. Umiješajte nasjeckanu čokoladu i grubo nasjeckane bademe/lješnjake/orahe.
- Prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku da se smjesa stisne, oko dva sata.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Obložite lim masnim papirom. Oblikujte kolačiće veličine oraha i položite ih na lim pazeći da ima razmaka među njima. Svaki pritisnite lagano prstima da ga stanjite.
- Pecite kolačiće 13-15 minuta, dok kolačići ne izgledaju pečeni i dobiju laganu boju.
- Izvadite iz pećnice i pustite da se ohlade.
Izvor Ana Ugarković