Recepti 13. listopada 2014.

Cipli na žaru s rasolom od octa

gastro postao gastro.24sata.hr
Kada pomiješate ribu i ocat dobijete kiselo - slanu kombinaciju koja je za prste polizati

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 382

Potrebno vam je

  • 1200 g cipal
  • 2.50 dl vinski ocat
  • 5 režanj češnjak
  • 1 žlica krupna sol
  • 10 g peršin, list
  • 1 g čili papričica

Priprema

  1. Ciplima ostrugati ljuskice, očistiti im utrobu, oprati ih i staviti na dobro zagrijan roštilj.
  2. U međuvremenu zagrijati pola litre vode s octom, zgnječenim češnjakom, solju, peršinom i papričicom.
  3. Kad su ribe pečene s obje strane, ovlažiti ih toplim rasolom i poslužiti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.