Recepti 23. listopada 2019.

Čokolada i maslinovo ulje: Ovu tortu svakako moraš probati!

foto: Tri, dva, jedan - kuhaj!
gastro postao gastro.24sata.hr
Neočekivani, ali zapravo idealni spoj svakako su čokolada i maslinovo ulje!

Iako smo svi naviknuli na slana jela s maslinovim uljem, ono je svoje mjesto pronašlo i u slasticama. 

Svakako isprobaj ovu čokoladnu tortu s maslinovim uljem i narom, sigurno će te podsjetiti na more i Dalmaciju. Recept smo pronašli od jednog natjcatelja iz emisije Tri, dva, jedan - kuhaj!

 

Možda vas zanima... Crno-bijeli princess uštipci s čokoladom i lješnjacima Kolumne

 

Sastojci:

  • 125 g čokolade za kuhanje
  • 125 ml maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 300 g šećera
  • 200 g nara
  • 20 ml mlijeka
  • 25 g kvasca u prahu
  • 500 g glatkog brašna
  • Jestivo cvijeće
  • Jestive latice ruža
  • Mikrozelenje (cikla i bosiljak)

 

čokoladna torta bez brašna Možda vas zanima... Čokoladna torta bez brašna od samo 4 sastojka Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 °C.
  2. Namastiti kalup za tortu promjera 20 cm maslinovim uljem i obložiti stijenke masnim papirom.
  3. Rastopiti nasjeckanu čokoladu s maslinovim uljem na pari i ostaviti da se ohladi.
  4. U međuvremenu istući žumanjke sa šećerom dok ne postanu gusti i dok ne posvijetle.
  5. Umiješati u njih rastopljenu čokoladu.
  6. U čistoj zdjeli istući bjelanjke u snijeg i umiješati ih u čokoladnu smjesu.
  7. Uliti tijesto u kalup i peći 20 minuta.
  8. Od nara napraviti redukciju. Najprije skuhati  sjemenke nara u vodi, procijediti i propasirati. Vratiti nar u lončić pa dodati šećer i reducirati do konzistencije sirupa.
  9. Poslužiti sa svježim narom.
  10. Po želji ukrasiti laticama ruže i cvijećem.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.