Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladna pavlova

Čokoladna pavlova
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslastica od istučenih bjelanjaka, šlaga, a u ovom receptu važan sastojak je i čokolada

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 333

Smjesa

  • 6 kom jaje kokošje
  • 300 g šećer, u prahu
  • 3 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 mala žlica aceto balsamico
  • 100 g tamna čokolada

Ukras

  • 100 g tamna čokolada
  • 50 ml vrhnje za šlag

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°c. Obložite lim za pečenje masnim papirom.
  2. Istucite bjelanjke i dodajte šećer. Prosijte kakao i dodajte u smjesu s bjelanjcima. Umiješajte ocat i naribanu čokoladu. Dobro promiješajte. Smjesu stavite u lim za pečenje i smanjite temperaturu u pećnici na 150°c. Pecite oko sat vremena.
  3. Ugasite pećnicu i malo otvorite vrata pećnice pa ostavite da se malo ohladi dok ne istučete vrhnje za šlag. Izvadite gotovu pavlovu i ukrasite šlagom te pospite naribanom čokoladom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.