gastro postao
Poslastica od istučenih bjelanjaka, šlaga, a u ovom receptu važan sastojak je i čokolada
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 333
Smjesa
- 6 kom jaje kokošje
- 300 g šećer, u prahu
- 3 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 1 mala žlica aceto balsamico
- 100 g tamna čokolada
Ukras
- 100 g tamna čokolada
- 50 ml vrhnje za šlag
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°c. Obložite lim za pečenje masnim papirom.
- Istucite bjelanjke i dodajte šećer. Prosijte kakao i dodajte u smjesu s bjelanjcima. Umiješajte ocat i naribanu čokoladu. Dobro promiješajte. Smjesu stavite u lim za pečenje i smanjite temperaturu u pećnici na 150°c. Pecite oko sat vremena.
- Ugasite pećnicu i malo otvorite vrata pećnice pa ostavite da se malo ohladi dok ne istučete vrhnje za šlag. Izvadite gotovu pavlovu i ukrasite šlagom te pospite naribanom čokoladom.
Izvor Skuhatćute