gastro postao
Neodoljiva čokoladna torta ubraja se u najpopularnije torte diljem svijeta
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 133
Kora
- 4 kom jaje kokošje
- 4 žlica ulje suncokretovo
- 4 žlica pšenično brašno, bijelo
- 2 mala žlica prašak za pecivo
Krema
- 0.50 l vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 400 g čokolada
Preljev
- 2 žlica šećer, kristal
- tamni rum
- 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Priprema
- Mikserom umutite jaja sa šećerom pa žlicom umutite i ostale sastojke. Prvo ispecite prvu polovicu smjese u namašćenom limu na 180°c pa drugu.
- Za preljev skuhajte sve sastojke i stavite na ohlađene kore.
- Za kremu kuhajte čokoladu u vrhnju dok se ne rastopi. Kad se krema ohladi, stavite je na koru, preklopite drugom korom pa stavite drugu polovicu kreme.
Izvor Skuhatćute