Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladna torta

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva čokoladna torta ubraja se u najpopularnije torte diljem svijeta

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 133

Kora

  • 4 kom jaje kokošje
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 2 mala žlica prašak za pecivo

Krema

  • 0.50 l vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 400 g čokolada

Preljev

  • 2 žlica šećer, kristal
  • tamni rum
  • 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Priprema

  1. Mikserom umutite jaja sa šećerom pa žlicom umutite i ostale sastojke. Prvo ispecite prvu polovicu smjese u namašćenom limu na 180°c pa drugu.
  2. Za preljev skuhajte sve sastojke i stavite na ohlađene kore.
  3. Za kremu kuhajte čokoladu u vrhnju dok se ne rastopi. Kad se krema ohladi, stavite je na koru, preklopite drugom korom pa stavite drugu polovicu kreme.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.