gastro postao
Savršeni zalogaj kada ne možeš odlučiti što bi pojela.
Imaš li ikada onaj problem kada ne znaš želiš li pojesti nešto slatko ili slano?
Od sada na dalje bez straha jer ove čokoladne kuglice od čipsa i maslaca od kikirikija riješit će tvoju neodlučnost.
Sastojci:
- 250 grama maslaca od kikirikija
- 190 grama šećera u prahu (dodati još ako je tijesto premekano)
- 35 grama čipsa (od krumpira)
- 350 grama tamne čokolade (rastopljene)
Priprema:
- U velikoj zdjeli pomiješaj maslac od kikirikija i šećer u prahu.
- Rukama zdrobi čips i umiješaj ga u prethodno pripremljenu smjesu.
- Ako je smjesa premekana, dodaj malo šećera u prahu.
- Koristeći otprilike jednu žličicu tijesta, zarolaj ga u malene kuglice i stavi na lim.
- Napravljene kuglice zamrzni na najmanje 30 minuta.
- Otopi tamnu čokoladu.
- Kuglice umoči u rastopljenu čokoladu i stavi na papir.
- Na vrh kuglice stavi komadićak čipsa (opcionalno)
- Kuglice prekrivene čokoladom zamrzni na još najmanje 30 minuta.
Posluži i uživaj.