Vrlo vjerojatno ste na društvenim mrežama primijetili takozvane chocolate barks, koje se uglavnom lome i umataju u celofan. Riječ je o poslastici za koju vam ne treba mnogo vremena ni kulinarskog iskustva, a ipak pokazuje da vam je stalno i da ste uložili trud.
Pločice možete napraviti od različitih vrsta čokolade ili ih miješati, a izvrsne su u kombinaciji s oraščićima i suhim voćem. Možete dodati i kikiriki maslac, perece, marshmallowse, šarene mrvice, komadiće karamela, razmrvljene kekse i niz drugih sastojaka – ovisno o osobi kojima ih poklanjate.
Pločice od tamne čokolade su klasik, osobito u kombinaciji s brusnicama, bademima ili pistacijama. Kupite kvalitetnu tamnu čokoladu, otopite je na pari, izlijte je na papir za pečenje i jednostavno pospite odabranim dodacima. Ako ne želite komplicirati, pospite samo s mrvicom soli ili kajenskim paprom. Stavite čokoladu u hladnjak kako bi se stisnula, a potom je razlomite.
Isti postupak zapravo ponavljate i sa svim drugim vrstama čokolade. Uz bijelu će također vrlo dobro pristajati brusnice, ali i dehidrirane maline ili jagode, dok mliječnoj izvrsno odgovaraju tostirani lješnjaci, kikiriki i slani krekeri.
Pretražite svoju smočnicu, osmislite nekoliko verzija i oduševite obitelj i prijatelje.