Recepti 24. prosinca 2018.

Čokoladne pločice - savršen poklon za najmilije

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokoladne pločice s dodacima još su jedan jestivi blagdanski poklon koji možete napraviti za najmilije. Danas vam donosimo nekoliko ideja!

Vrlo vjerojatno ste na društvenim mrežama primijetili takozvane chocolate barks, koje se uglavnom lome i umataju u celofan. Riječ je o poslastici za koju vam ne treba mnogo vremena ni kulinarskog iskustva, a ipak pokazuje da vam je stalno i da ste uložili trud.

 

Možda vas zanima... Kasnite s poklonima? Imamo nekoliko ideja! Špajza

 

 

Pločice možete napraviti od različitih vrsta čokolade ili ih miješati, a izvrsne su u kombinaciji s oraščićima i suhim voćem. Možete dodati i kikiriki maslac, perece, marshmallowse, šarene mrvice, komadiće karamela, razmrvljene kekse i niz drugih sastojaka – ovisno o osobi kojima ih poklanjate.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Pločice od tamne čokolade su klasik, osobito u kombinaciji s brusnicama, bademima ili pistacijama. Kupite kvalitetnu tamnu čokoladu, otopite je na pari, izlijte je na papir za pečenje i jednostavno pospite odabranim dodacima. Ako ne želite komplicirati, pospite samo s mrvicom soli ili kajenskim paprom. Stavite čokoladu u hladnjak kako bi se stisnula, a potom je razlomite. 

Isti postupak zapravo ponavljate i sa svim drugim vrstama čokolade. Uz bijelu će također vrlo dobro pristajati brusnice, ali i dehidrirane maline ili jagode, dok mliječnoj izvrsno odgovaraju tostirani lješnjaci, kikiriki i slani krekeri.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Pretražite svoju smočnicu, osmislite nekoliko verzija i oduševite obitelj i prijatelje.

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.