Špajza 20. prosinca 2018.

Kasnite s poklonima? Imamo nekoliko ideja!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vas iscrpljuje poduža lista osoba koje planirate darivati ove godine, a nemate ideje ili vremena za šoping, iznenadite ih jednostavnim i kreativnim jestivim poklončićima.

Nemojte dopustiti da tijekom blagdana budete loše volje zbog kupovine poklona, koja često iscrpljuje financijski i fizički. Ove godine najbliže darujte simpatičnim, jestivim poklončićima koji će lijepo izgledati pod borom. 

Najprije požurite u prvi dućan s repromaterijalima i kupite nekoliko praznih staklenki različitih veličina, ukrasne vrpce, ljepilo sa šljokicama i prozirne, plastične kugle koje se mogu rastvoriti. Riječ je sitnicama koje koštaju desetak kuna i neće isprazniti vaš novčanik, a od njih možete napraviti čudesa.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Najpraktičnije su staklenke one od dva ili tri decilitra. U njih možete zapakirati domaću granolu, sezonski curd od citrusa, mješavinu oraščića pa čak i mikseve za vruću čokoladu ili keksiće. Kad su u pitanju miksevi, poslužite se našim receptima, izvažite potrebne suhe sastojke i u slojevima ih poslažite u staklenku. Dobro zatvorite staklenku, omotajte ukrasnom trakom i pridodajte ručno ispisani recept kako vaši bližnji zaista mogli iskoristiti sastojke. 

 

Možda vas zanima... Jednostavna smjesa za domaću vruću čokoladu Recepti Možda vas zanima... Brzi blagdanski keksići s čokoladom Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

U nešto manje staklenke možete staviti domaću aromatiziranu sol, mješavinu zimskih začina, šećer sa štapićem vanilije ili arančine.  Uvijek možete pokloniti i lijepo upakirane domaće džemove, likere, kompote, ajvar, papričice punjene sirom i slično. Sve ovisi o tome preferira li osoba koju darivate slatka ili slana iznenađenja.

 

Možda vas zanima... Aromatizirana sol kreativan je blagdanski poklon Špajza Možda vas zanima... Kakva poslastica: Božićni arančini Kolumne

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Naravno, možete poklanjati i keksiće! Ispecite medenjake u obliku kućica, pahuljica ili zvjezdica, probušite rupicu i uz pomoć ukrasne trake ih objesite na bor. Uz svaki ukras dodajte karticu s imenom kako bi gosti koji dolaze mogli preuzeti svoj poklon. 

 

Možda vas zanima... Blagdanska tradicija: Ukrasi od medenjaka Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Izvrstan su poklon i domaće praline, čokoladne ploče s dodacima poput oraščića i suhog voća i fudge. Sve to možete vrlo jednostavno upakirati u uz pomoć debljeg papira i običnog celofana.

 

Možda vas zanima... Neodoljivi fudge od tamne čokolade s kajenskim paprom Recepti

 

Ako uspijete pronaći prozirne plastične kuglice koje se daju rastvoriti – osvojili ste blagdanski jackpot! Ova jednostavne i jeftine kuglice poslužit će za izradu cijelog niza poklona. Ovisno o promjeru, možete ih napuniti domaćim keksićima, karamelama, pralinama ili oraščićima. Ubacite šljokice, upotrijebite različite ukrasne trake, dodajte mašnice, poigrajte se pahuljastom vatom i napravite poklone koji neće biti ispod bora, već visjeti na njemu. 

 

Možda vas zanima... Slatki projekt: Praline od domaće čokolade Kolumne

 

Nadamo se da smo vas inspirirali i barem vam malo pomogli. Želimo vam sretne i mirne blagdane i mnogo ukusne hrane!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.