Došli smo na novi početak, laganim koracima ulazimo u 2018. godinu pa vam svima ovim putem želim sve najbolje, uvijek obilat stol i pune čaše te taman onoliko dragih ljudi koliko vam je potrebno!
Budite sretni, zahvalni i volite se, volite najjače!
Kao što rekoh, opet nam dolazi novi početak pa zašto ga ne malo zasladiti?
Ušećereni agrumi su nešto što je vjerujem većini poznato, a ušećerit se može gotove sve: naranče, limuni, limete, grejp, mandarine…
Ja sam odlučio sljubiti koru naranče s čokoladom s tim da sam kod kuhanja kore naranče dodao malo ruma kako bi to postala jedna prava poslastica.
Recept pročitajte u nastavku, a Vedranove genijalne gastro ideje potražite na blogu Začinjeno s ljubavlju i istoimenoj Facebook stranici.
Sastojci:
- 3 naranče
- 8 dl vode
- 250 g šećera (podijeliti na 2 dijela)
- 0,5 dl ruma
- 50 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica ulja
- maslac
Priprema:
- Naranču zarezati na od vrha prema dnu na 4 mjesta i oguliti pazeći da dijelovi kore ostanu čitavi onako kako smo zarezali.
- Narezati na tanke trakice te kuhati u kipućoj vodi 15ak minuta (4 dl vode).
- Nakon kuhanja procijediti koru i isprati hladnom vodom.
- Preostala 4 dl vode prokuhati sa 125 g šećera i rumom na srednje jakoj vatri.
- U sirup dodamo koru naranče i kuhamo još 45 minuta dok naranča ne postane mekana.
- Ocijedimo, posušimo i pustimo da se prohladi pola sata te nakon toga umiješamo u šećer i tako ostavimo 24-48 sati na suhom.
- Nakon sušenja rastopimo na pari čokoladu s malo maslaca i ulja te jedan dio ušećerene naranče umočimo u glazuru, složimo na papir za pečenje i ostavimo da se čokolade stegne.
Ovakvi arančini su super zamjena za bilo koju grickalicu, a također super utaže želju za slatkim.