gastro postao
Gusto, meko i lagano, ali izrazito čokoladno tijesto navest će vas da nakratko zaboravite na klasične kolače od biskvita i kreme
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 303
Potrebno vam je
- 125 g maslac, neslani
- 375 g čokolada sa 70% kakaa
- 175 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 35 g pšenično brašno, bijelo
- 120 g bademi,mljeveni
- 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 5 kom jaje kokošje
- kakao u prahu, nezašećereni
- vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Pećnicu ugrijte na 170°C. Maslac i čokoladu otopite na pari. U vruću smjesu umiješajte šećer. Zatim dodajte mlijeko, brašno i mljevene bademe. Na kraju umiješajte jaja, jedno po jedno.
- Okrugli kalup s pomičnim obručem, promjera 22 ili 24 cm, namastite i obložite papirom za pečenje (dno i stranice). Izlijte smjesu i poravnajte je lopaticom. Na vrh kalupa stavite aluminijsku foliju. Pecite 40 minuta.
- Kolač će nakon pečnja biti još lagano “drhtav” u sredini. Pustite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi pa stavite na nekoliko sati u hladnjak. Prije posluživanja pospite kakao-prahom.
Gusto, meko i lagano, ali izrazito čokoladno tijesto navest će vas da nakratko zaboravite na klasične kolače od biskvita i kreme
Izvor Skuhatćute