Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladni kolač s bademima

gastro postao gastro.24sata.hr
Gusto, meko i lagano, ali izrazito čokoladno tijesto navest će vas da nakratko zaboravite na klasične kolače od biskvita i kreme

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 303

Potrebno vam je

  • 125 g maslac, neslani
  • 375 g čokolada sa 70% kakaa
  • 175 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 35 g pšenično brašno, bijelo
  • 120 g bademi,mljeveni
  • 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 5 kom jaje kokošje
  • kakao u prahu, nezašećereni
  • vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Pećnicu ugrijte na 170°C. Maslac i čokoladu otopite na pari. U vruću smjesu umiješajte šećer. Zatim dodajte mlijeko, brašno i mljevene bademe. Na kraju umiješajte jaja, jedno po jedno.
  2. Okrugli kalup s pomičnim obručem, promjera 22 ili 24 cm, namastite i obložite papirom za pečenje (dno i stranice). Izlijte smjesu i poravnajte je lopaticom. Na vrh kalupa stavite aluminijsku foliju. Pecite 40 minuta.
  3. Kolač će nakon pečnja biti još lagano “drhtav” u sredini. Pustite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi pa stavite na nekoliko sati u hladnjak. Prije posluživanja pospite kakao-prahom.

Gusto, meko i lagano, ali izrazito čokoladno tijesto navest će vas da nakratko zaboravite na klasične kolače od biskvita i kreme

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.