gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 125 g maslac, slani
- 150 g šećer, kristal
- 150 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 100 g oštro brašno
- 60 g glatko brašno
- 20 g kakao u prahu, nezašećereni
- 10 g prašak za pecivo
- 2 kom jaje kokošje
- 1 kom tikvice, zelene
Priprema
- Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije.
- U manjem loncu otopite maslac, maknite s vatre, dodajte mu šećer i mlijeko i dobro promiješajte.
- U veću posudu stavite smjesu maslaca, šećera i mlijeka, te dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i jaja. Tikvicu operite i naribajte na sitno. Mikserom sve dobro izmiksajte.
- Po želji u biskvit možete dodati šakudvije oraha, žličicu cimeta ili nekog drugog začina po želji, 100 g sitno narezane čokolade, grožđice, brusnice...
- Tepsiju ili kalup za pečenje namastite i pobrašnite ili obložite masnim papirom za pečenje. Smjesu izlijte u tepsiju i stavite peći oko 40 - 45 minuta.
- Kolač možete preliti čokoladnom glazurom koju lako možete pripremiti tako da u manjem lončiću otopite 40 g maslaca, maknete sa vatre i u maslac dodate 100 g natrgane čokolade. Miješajte dok se sve ne otopi pa prelijte preko ohlađenog kolača.