Recepti 05. rujna 2022.

Čokoladni kolači od riže s maslacem od kikirikija hit su na TikToku

Rižini kolači s maslacem od kikirikija i čokoladom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Preskoči prerađene čokoladice i peciva te zadovolji svoju želju za slatkim ovim kolačem od riže za koji je potrebno samo 10 minuta da se pripremi i zahtijeva samo četiri sastojka.

Tijekom posljednjih nekoliko godina bezbrojni TikTok trendovi preuzeli su naše feedove - od čipsa od tjestenine do pesto jaja, pa čak i Cloud breada - teško je odoljeti ovim internetskim prehrambenim senzacijama. Ali najnoviji recept za TikTok mogao bi biti jedan od najboljih koji će krasiti naše zaslone još dugo vremena jer je ujedno i slan i sladak a služi kao zdrava grickalica ili alternativa desertu.

Kolače od riže uvijek je dobro imati pri ruci u smočnici, ali oni su jedan od onih zdravih zalogaja kojima je potrebno nešto više da se poboljša inače suh, dosadan okus. A koja je kombinacija bolja od kremastog maslaca od kikirikija i čokolade?

Zato preskoči prerađene čokoladice i peciva te zadovolji svoju želju za slatkim ovim kolačem od riže za koji je potrebno samo 10 minuta da se pripremi i zahtijeva samo četiri sastojka.

Sastojci:

  • rižini kolači
  • maslac od kikirikija
  • otopljena čokolada
  • morska sol

Priprema:

  1. Namaži oko 1 - 2 žlice omiljenog maslaca od kikirikija (ili bilo kojeg maslaca od orašastih plodova ili sjemenki) na kolač od riže, a zatim vrh umoči u zdjelicu s otopljenom čokoladom.
  2. Po vrhu pospi malo morske soli i stavi kolač od riže u zamrzivač na 10 minuta dok se čokolada ne stvrdne. Zaista ne može lakše od toga, zar ne!
Možda vas zanima... Maslac od kikirikija i meki keksi koje obožavamo Kolumne

 

@fitwaffle Peanut butter cup rice cakes @myprotein Ad #ricecake #peanutbutter #chocolate #healthyrecipes #easyrecipe ♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy

 

Savjet više

Kao i kod mnogih prehrambenih trendova na TikToku, postoji bezbroj načina da prilagodiš ovu popularnu grickalicu. Osim što možeš koristiti kombinaciju maslaca od orašastih plodova i čokolade koju najviše voliš (mi obožavamo kombinaciju tamne čokolade i maslaca od pistacija!), također možeš pustiti mašti na volju kada su u pitanju preljevi.

Umjesto (ili uz) posipanje morskom soli, možeš svoj kolač od riže ukrasiti naribanim kokosom, suhim voćem i/ili nasjeckanim orasima. Sjemenke nara, malo tahinija (začin napravljen od mljevenih sezamovih ljuskica) ili komadići žitarica također izvrsno pašu.

A ako nemaš pri ruci čokoladu za otopiti, posegnite za čokoladnim namazom od lješnjaka ili maslacem za kekse. Bez obzira koje dodatke odabereš – garantiramo da nećeš biti razočaran/a!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:27 06. Rujan 2022.

    Yam😍