Recepti 19. kolovoza 2021.

Jaja pečena na pestu za slastan početak dana

Jaja pečena na pestu foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Maslinovo ili suncokretovo ulje zamijeni pestom i uživaj u potpuno novom okusu doručka

Društvene mreže odlične su ne samo za druženje s prijateljima i objavljivanje prekrasnih fotografija, nego i za otkrivanje novih načina priprema poznatih namirnica. Jedan od takvih otkrića su jaja pečena na pestu koja su osvojila TikTok. Brojni zaljubljenici u finu hranu napisali su kako više nikada jaja neće peći na ulju, a jednom kada isprobaš ovaj recept, bit će ti jasno zašto. 
 

Pesto genovese Možda vas zanima... Kako napraviti savršen pesto od bosiljka? Recepti
 

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1 žlica pesta od bosiljka
  • 2 šnite kruha
  • Papar 
  • Sol 

Postupak:

  1. Tavicu zagrij na srednje jakoj vatri i na nju dodaj jednu žlicu pesta. Pomoću žlice pesto rasporedi po tavi. 
  2. Nakon 30-ak sekundi, na pesto dodaj jaja te ih peci dok bjelanjak ne bude pečen. Pripazi da jaja ne pečeš predugo kako pesto ne bi zagorio. 
  3. Dvije šnite kruha tostiraj u tavi ili tosteru te dok su još vruće namaži s malo maslaca. 
  4. Na svaku šnitu dodaj po jedno pečeno jaje i posluži s nekoliko listića svježeg bosiljka. Za još ukusniji zalogaj dodaj i koju krišku svježe domaće rajčice. 

Jaja su odličan izbor za početa dana, isprobaj i ove recepte: 

Možda vas zanima... Jednostavan tost s jajetom naš je favorit za doručak Recepti Možda vas zanima... Za doručak: U pećnici pripremi slastan omlet Recepti Poširana jaja Možda vas zanima... Do savršeno poširanog jaja uz savjete Julije Child Špajza Možda vas zanima... Doručkuj pikantna jaja s cherry rajčicama Recepti Možda vas zanima... Njemački specijalitet: Jaja u senfu s krumpirom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.