gastro postao
Topao, ukusan omlet za doručak? Zašto ne?
Spoj špinata i feta sira ovaj recept učinit će slasnim i kremastim zalogajem koji će oduševiti kako one najstarije, tako i ona najmanje.
Odlična stvar jest da ovu smjesu možeš pripremiti i večer prije, prekriti ju folijom, staviti u hladnjak i ujutro će te čekati spremna za pečenje. Nadalje, ako se ne pojede sve, ostatke možeš čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku - do četiri dana.
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 luka nasjeckanog na kockice
- 1/2 srednje crvene paprike narezane na kockice
- 1 1/2 žličice soli
- 200 g špinata
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra (po želji)
- 12 velikih jaja
- 500 ml mlijeka
- 1 žlica senfa
- 1/4 žličice papra
- 150 g drobljenog feta sira
Priprema:
- Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva. Lim za pečenje premaži maslinovim uljem.
- U velikoj tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj luk, papar i 1/2 žličice soli. Peci, povremeno miješajući, dok ne omekša, oko pet minuta. Dodaj špinat i češnjak i pirjaj otprilike tri minute. Makni s vatre i umiješaj kopar. Prebaci dobivenu smjesu u lim za pečenje i rasporedi ravnomjerno.
- U veću zdjelu stavi jaja, mlijeko, senf, preostalu žličicu soli i papar te miješaj dok se svi sastojci ne sjedine. Prelij preko smjese špinata u posudi za pečenje. Ravnomjerno pospi fetom.
- Peci dok vrh ne dobije lijepu zlatno smeđu boju. Ostavi da se hladi pet minuta prije rezanja. Dobar tek!