Recepti 29. travnja 2022.

Za doručak: U pećnici pripremi slastan omlet

Omlet iz pećnice foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Topao, ukusan omlet za doručak? Zašto ne?

Spoj špinata i feta sira ovaj recept učinit će slasnim i kremastim zalogajem koji će oduševiti kako one najstarije, tako i ona najmanje.

Odlična stvar jest da ovu smjesu možeš pripremiti i večer prije, prekriti ju folijom, staviti u hladnjak i ujutro će te čekati spremna za pečenje. Nadalje, ako se ne pojede sve, ostatke možeš čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku - do četiri dana.

 

Možda vas zanima... Nova dimenzija tvog doručka: Tornado omlet! Recepti Možda vas zanima... Slastan bijeli omlet s dvije vrste sira Recepti

 

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 luka nasjeckanog na kockice
  • 1/2 srednje crvene paprike narezane na kockice
  • 1 1/2 žličice soli
  • 200 g špinata 
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra (po želji)
  • 12 velikih jaja
  • 500 ml mlijeka
  • 1 žlica senfa
  • 1/4 žličice papra
  • 150 g drobljenog feta sira

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva. Lim za pečenje premaži maslinovim uljem.
  2. U velikoj tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj luk, papar i 1/2 žličice soli. Peci, povremeno miješajući, dok ne omekša, oko pet minuta. Dodaj špinat i češnjak i pirjaj otprilike tri minute. Makni s vatre i umiješaj kopar. Prebaci dobivenu smjesu u lim za pečenje i rasporedi ravnomjerno.
  3. U veću zdjelu stavi jaja, mlijeko, senf, preostalu žličicu soli i papar te miješaj dok se svi sastojci ne sjedine. Prelij preko smjese špinata u posudi za pečenje. Ravnomjerno pospi fetom.
  4. Peci dok vrh ne dobije lijepu zlatno smeđu boju. Ostavi da se hladi pet minuta prije rezanja. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Omlet u pecivu za sve koji nemaju vremena sjesti i jesti Recepti Možda vas zanima... Slasna fritata sa začinskim biljem i parmezanom Recepti Fritata Možda vas zanima... Doručak i ručak: Fritata s cherry rajčicama i skutom Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pjer 17:55 20. Ožujak 2020.

    12 velikih jaja pa to je za svadbu a ne za familiju....hahhaahha