Recepti 03. listopada 2014.

Čokoladni lončići s karamelom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavni čokoladni desert

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 436

Krema

  • 250 g tamna čokolada
  • 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 mala žlica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • 20 g maslac, slani

Karamela

  • 220 g šećer, kristal
  • 1 mala žlica sol
  • 60 ml voda

Priprema

  1. Stavite čokoladu u vatrostalnu posudu i odložite sa strane. U tavi na laganoj vatri zagrijte vrhnje i šećer pa miješajte dok se šećer ne otopi. Zakuhajte i prelijte preko čokolade miješajući dok se ne otopi. Umiješajte žumanjke i brendi, dodajte maslac pa izmiješajte.
  2. Raspodijelite smjesu između četiriju posuda te hladite barem dva sata ili tijekom noći.
  3. Obložite folijom lim za pečenje. U posudu iznad vatre stavite šećer, sol i vodu pa miješajte dok se ne otopi. Povećajte vatru i kuhajte četiri, pet minuta dok ne dobijete smjesu zlatne boje. Brzo i oprezno izlijte na lim, rasporedite, posolite, ohladite pa razlomite na dijelove.
  4. Ukrasite lončiće vrhnjem i pospite karamelom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.