Za pripremu fotogeničnog čoko tarta trebat će ti pola sata i sastojci koje možeš kupiti u baš svakoj trgovini
Umjesto standardnih digestive keksa, za podlogu u ovom receptu upotrijebljeni su Oreo keksi. Samo ih trebaš fino samljeti, pomiješati s maslacem i ubaciti u pećnicu na pet minuta.
Ni ostatak posla kad se priprema ovaj fini tart nije osobito kompliciran; sve što trebaš je otopiti čokoladu i pričekati da se dobro ohladi prije rezanja. Po želji tart ukrasi komadićima keksa, tostiranim oraščićima, strugotinama čokolade ili bobičastim voćem.
Oreo keksi važan su dio ovog kolača
foto: Yulia Matvienko/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Čoko tart s Oreo keksima
25 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
ZA PODLOGU:
Sastojci
Oreo keksi
24
kom
Maslac
80
g
Postupak
Fino samelji Oreo kekse, pomiješaj ih s otopljenim maslacem i rasporedi po namašćenom kalupu za pitu promjera 20-22 cm. Ravnomjerno je i pažljivo utapkaj prstima kako bi kasnije tart mogla uredno narezati.
Peci podlogu 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, a potom pričekaj da se u potpunosti ohladi.
ZA NADJEV:
Sastojci
Tamna čokolada
170
g
Mliječna čokolada
170
g
Slatko vrhnje
250
ml
Maslac
50
g
Postupak
Pomiješaj tamnu i mliječnu čokoladu s kockicama maslaca u većoj posudi otpornoj na toplinu. Vrhnje zagrij do vrenja pa ga prelij preko čokolade. Pusti da odstoji minutu, a zatim miješaj špatulom sve dok ne dobiješ glatku smjesu.
Pusti da se čokolada malo ohladi, a potom je izlij preko zapečene podloge. Stavi u hladnjak na najmanje 4 sata.
Obavezno isprobaj sljedeće recepte za fini tart...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.