Recepti 13. listopada 2014.

Crni rižot od sipe

gastro postao gastro.24sata.hr
Izvorni dalmatinski rižot za ukusno gastronomsko putovanje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 844

Potrebno vam je

  • 1000 g sipa
  • 4 režanj češnjak
  • 1 vezica peršin, stabljika
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 dl riblja juha
  • 450 g riža, polirana (ili brašno )
  • 2 dl vino bijelo
  • 1 dl ulje maslinovo

Priprema

  1. Sipa se dobro opere pod mlazom hladne vode, odstrani im se kost i oguli koža, a sa strane stavi nekoliko mjehura s crnilom i dobro ocijedi.
  2. U posudu se stavi maslinovo ulje, narezana kapula, peršin, usitnjeni češnjak pa kad zažuti, doda se riblji temeljac. Dinsta se na lagano dok kapula skroz ne omekša, a onda se doda sipa rezana na manje komade.
  3. Drži se na lagano desetak minuta, dok ne omekša, a onda doda crnilo, vino i rižu te kuha dok riža nije al dente - dakle, da nije raskuhana. Ako je riža popila svu tekućinu, a nije gotova, treba je zaliti s još malo temeljca.
  4. Po volji se, kada je rižot gotov, može dodati i malo kvasine.

Izvor "Kušaj i slušaj Dalmaciju 1", Profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.