gastro postao
Mini croissante napunite nježnom fritajom sa šparogama a poslužite uz pohani sir s bademima na štapiću
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 157
Potrebno vam je
- 5 kom jaje kokošje
- 1 vezica šparoge, divlje
- 100 g badem, oljušteni suhi
- džem
- ulje suncokretovo
- ulje maslinovo
- mini croissanti
Priprema
- Tapas s fritajom najbolje je pripremiti u malim croissantima, veličine dva zalogaja. Ako ih ne stignete sami ispeći, kupite gotove, no važno je da su svježi.
- Divlje šparoge (možete upotrijebiti i uzgojene) kratko prepržiti na maslinovu ulju.
- Nakon nekoliko minuta dodajte jaja koja ste umutili pjenjačom, posolili i popaprili.
- Ispržite nježnu fritaju i pripazite da je ne prepečete. Neka ostane pjenasta.
- Fritajom napunite prerezane croissante.
- Za tapase od camemberta potreban vam je manji kolut camemberta. Birajte onaj koji nije previše mekan te ga narežite na trokute i nabodite na duge štapiće poput onih za ražnjiće.
- Uvaljajte ih u smjesu brašna, jaja i listića badema te brzo kratko pržite u vrelom ulju kako sir ne bi iscurio, a korice od badema zagorjele
- Servirajte pohane trokutiće uz džem od smokve i gorkih naranči i ne vadite štapiće.
Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić