gastro postao
Ako ti se sviđa croque monsieur sendvič, još će ti draža biti croque madame.
U slučaju da ti sloj rastopljenog sira, fine šunke, hrskavog kruha premazanog senfom i bešamel nisu dovoljni – na vrh dodaj jaje.
Ovaj sendvič poslužit će kao doručak, brzi ručak ili zasitna večera, ali i u situacijama kada jednostavno zatrebaš dobar comfort food. Rekli bismo da su posljednji dani upravo takvi.
Recept
Sastojci za dva sendviča:
- 5 žlica maslaca
- 250 ml mlijeka
- 4 kriške bijelog kruha
- 100 g šunke
- 100 g naribanog tvrdog kravljeg sira
- 2 žličice senfa
- 2 velika jaja
- Sol, papar
Priprema:
- U maloj tavi otopi dvije želice maslaca pa ubaci brašno i miješaj sve dok ne poprimi laganu zlatnu boju. Dodaj mlijeko i sol i konstantno miješaj dok se ne zgusne. Potom maknite s vatre i po želji u bešamel dodaj 50 g naribanog sira.
- Dvije kriške kruha premaži senfom, položi šunku pa premaži bešamelom i raspodijeli preostali sir. Preklopi drugom kriškom kruha.
- Otopi dvije žlice maslaca u tavici pa dodaj sendviče i peci ih par minuta kako bi se sir otopio i korica poprimila smećkastu boju.
- Oba sendviča prebaci na papir za pečenje, premaži preostalim bešamelom pa stavi u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
- Peci par minuta kako bi bešamel poprimio zlatnu boju, a za to vrijeme na tavici pripremi jaje na oko.
- Na pripremljeni sendvič stavi jaje na oko pa dodatno začini po želji.
Posluži odmah!