gastro postao
Tradicionalni britanski desert dobio je ime po svojoj mrvičastoj "glazuri"
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 367
Nadjev
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1.50 žlica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 žličica mljeveni cimet
- 0.25 žličica đumbir u prahu
- 2 žlica kandirani đumbir
- 800 g šljiva
Ostalo
- 0.75 šalica šećer, kristal
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 žličica mljeveni cimet
- 1 žličica prašak za pecivo
- 0.25 žličica sol
- 1 kom jaje kokošje
- 7 žlica maslac, slani
Priprema
- U zdjeli izmiješajte smeđi šećer, brašno, mljeveni cimet i đumbir te kandirani đumbir. Dodajte prepolovljene šljive i izmiješajte. Poslažite šljive u okrugli kalup ili posudu.
- U drugoj zdjeli za crumble izmiješajte šećer, brašno, cimet, prašak za pecivo i sol. Izmiješajte pa dodajte jaje. Rukama sve zgnječite pa time pospite šljive. Sve prelijte otopljenim maslacem.
- Stavite posudu u lim za pečenje. Pecite na srednjoj rešetki 35-45 min na 190°c.
Tradicionalni britanski desert dobio je ime po svojoj mrvičastoj "glazuri"