gastro postao
Recept za cupcakese iz kuhinje Petre Jelenić, vlasnice slastičarnice Mak na konac
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 360
Krema
- 300 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 100 g bijela čokolada
Biskvit
- 125 g maslac, neslani
- 1 mala žlica limunova korica
- 1 mala žlica narančina kora
- 150 g šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica prašak za pecivo
- 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Za kremu kuhajte vrhnje dok ne zakipi pa maknite s vatre. U zdjelu dodajte natrganu čokoladu te miješajte dok se čokolada ne otopi i poveže s vrhnjem. Stavite opet na laganu vatru, uz miješanje kuhajte dok smjesa ne zakipi, maknite s vatre, prebacite u drugu posudu, ohladite i spremite u hladnjak do drugog dana.
- Sutradan za biskvit sve sastojke redom stavljajte u multipraktik i nakon dodavanja svakog pulsirajte da se smjesa poveže. Zadnje stavite mlijeko i dobro izblendajte. Dresir-vrećicom istisnite smjesu u papirnate košarice za muffine i stavite peći na 180°C oko 12 minuta. Dobro ohlađenu kremu izmiksajte mikserom. Muffine ohladite i ukrasite kremom od bijele čokolade.
Izvor Skuhatćute