gastro postao
Pripremite kozice u umaku od curryja s kozicama i poslužite uz rižu za nešto drugačiji obrok
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 168
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 šalica luk ,crveni
- 1 žlica đumbir, korijen
- 1 žlica češnjak
- 1 kom rajčica, crvena
- 500 g pire od bundeve
- 1 šalica bundeva
- 2 šalica povrtni temeljac
- 1 šalica kokosovo mlijeko
- 0.50 mala žlica curry
- cajenski papar
- 450 g repovi kozica
- 2 mala žlica limeta
Priprema
- Kockice muškatne buče peći u zagrijanoj pećnici na 180˚ 20-ak minuta ili dok omekšaju.
- Na zagrijanom maslinovom ulju u većoj tavi pirjati luk i đumbir da omekšaju, oko 8 minuta. Dodati češnjak pa pirjati još 1 minutu.
- Umiješati nasjeckanu rajčicu i pire od buće pa kuhati 10-ak minuta, povremeno miješajući.
- Zatim dodati temeljac, kokosovo mlijeko, curry prah i papar pa kuhati na laganoj vatri 20 min.
- Dodati pečenu buću, kozice i sok limete te kuhati toliko da kozice budu kuhane a buća topla.
Pripremite kozice u umaku od curryja s kozicama i poslužite uz rižu za nešto drugačiji obrok