Recepti 1811 prikaza 03. listopada 2014.

Dagnje na buzaru

Dagnje na buzaru
Plodovi mora u svojem najboljem izdanju

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 166

Potrebno vam je

  • 1000 g dagnja
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 3 režanj češnjak
  • 1 žlica krušne mrvice
  • 2 dl vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 vezica peršin, list

Priprema

  1. Dagnje isplahnite mlazom hladne vode, ocijedite.
  2. U loncu zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani češnjak, peršin i krušne mrvice. Kratko popržite.
  3. Na začine dodajte dagnje, promiješajte, zalijte bijelim vinom, posolite, popaprite i kuhajte 15-tak min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.