Recepti 13. listopada 2014.

Dagnje na mornarski način

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo koje će sačuvati sve okuse i mirise mora

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 170

Potrebno vam je

  • 1000 g dagnja
  • 5 režanj češnjak
  • 30 g peršin, list
  • 5 kom limunova korica
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom čili papričica

Priprema

  1. Oprati i pod tekućom vodom očetkati dagnje, te im skinuti morsku svilu.
  2. Staviti ih u posudu, na vatru, zajedno sa uljem, kosanim češnjakom, limunom, smrvljenom papričicom i kosanim peršinom dok se školjke ne počnu otvarati.
  3. Zaliti vinom i nastaviti kuhati sve dok se sve školjke ne otvore, pa poslužiti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.