gastro postao
Provjerite zašto se dagnje odlično slažu s umakom od šafrana i vrhnja za kuhanje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 246
Potrebno vam je
- 1000 g dagnja
- 300 ml vino bijelo
- 1 žlica ulje maslinovo
- 0.50 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 mala žlica origano
- 1 mala žlica šafran
- 150 ml vrhnje za kuhanje
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Vino uliti u posudu da zakuha. Dodati dagnje i kuhati u poklopljenoj posudi, tresući posudu svakih 6-8 minuta ili dok se dagnje potpuno ne otvore.
- Ukloniti one školjke koje su ostale zatvorene, a otvorene pažljivo premjestiti u posebnu posudu. Sačuvati tekućinu od kuhanja.
- Zagrijati maslinovo ulje u tavi pa pirjati luk i češnjak 2-3 minute. Dodati tekućinu od kuhanja školjaka pa kuhati još 3-4 minute.
- Umiješati šafran i vrhnje pa zagrijati na srednjoj vatri. Začiniti sa soli i paprom po ukusu.
Provjerite zašto se dagnje odlično slažu s umakom od šafrana i vrhnja za kuhanje