gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 390
Potrebno vam je
- 3 žlica soja umak
- 2 žlica vino bijelo
- 2 žličica đumbir,svježi
- 1 režanj češnjak
- 4 kom Pileća prsa
- 0.25 šalica kukuruzni škrob
- ulje, biljno
- 1 žlica med livada
- 160 ml sok od naranče (prirod. svježi)
- 1 žlica marmelada od naranče
- 1 žlica rižin ocat
- ulje sezamovo
Priprema
- Pomiješajte 2 žlice sojinog umaka, vino, naribani đumbir i usitnjeni češnjak u većoj zdjeli. Dodajte piletinu narezanu na kockice i marinirajte bar 15 min.
- Šupljikavom žlicom premjestite piletinu u čistu zdjelu, a ostatak marinade sačuvajte.
- Piletinu posipajte sa ¼ šalice kukuruznog škroba te promiješajte da se obloži.
- U tavi ili srednjem loncu zagrijte oko 0,5 – 1 cm biljnog ulja pa pržite piletinu u jednom sloju uz okretanje dok poprimi smeđu boju, oko 4 min. Prženu piletinu odložite na tanjur pokriven papirnatim ručnikom pa ponovite postupak sa ostatkom piletine.
- U manjoj posudi na srednjoj vatri pomiješajte 1 žlicu sojinog umaka, med, sok od naranče, marmeladu, rižin ocat i sezamovo ulje pa zagrijte do vrenja.
- U poseboj zdjelici pomiješajte žlicu kukuruznog škroba sa 2 žlice vode te dodajte zagrijanoj smjesi žlicu po žlicu uz miješanje dok se umak zgusne, a zatim maknite sa izvora topline.
- Servirajte uz rižu i kuhano povrće.