Recepti 13. listopada 2014.

Danski puding od riže i badema

Danski puding od riže i badema
gastro postao gastro.24sata.hr
Ova krasna kombinacija riže i badema dolazi nam iz Danske

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 299

Potrebno vam je

  • 100 g riža, polirana (ili brašno )
  • 500 ml voda
  • 600 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 2 žlica šećer, u prahu
  • 125 ml vrhnje za šlag
  • 3 žlica badem, oljušteni suhi
  • liker od višnje

Priprema

  1. U lonac stavite ½ šalice riže dugog zrna i 2 šalice hladne vode. Miješajte dok lagano ne zakipi. Pustite da kipi 2 minute i zatim ocijedite rižu.
  2. Stavite 2,5 šalice punomasnog mlijeka u lonac i pustite da polako zakipi. Dodajte rižu i miješajte, zatim smanjite na vrlo laganu vatru. Često miješajte, a riža neka polako kipi 25 – 30 minuta dok se ne skuha. Smjesa mora biti vrlo gusta i kremasta.
  3. Uklonite s vatre, umiješajte 2 žličice ekstrakta vanilije i 2 žlice šećera u prahu. Stavite u drugu zdjelu, pokrijte i pustite da se ohladi.
  4. Istucite ½ šalice slatkog vrhnja, umiješajte šlag u rižu s 3 žlice nasjeckanih oguljenih badema.
  5. Poslužite hladno, s malo likera od višnje na vrhu.

Ova krasna kombinacija riže i badema dolazi nam iz Danske

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.