Recepti Desert 24. srpnja 2025.

Darko Debić ima top recept za semifreddo od manga!

Desert
25 MIN
0 MIN
6
JEDNOSTAVNO
semifreddo od manga i limete, darko debić
Semifreddo od manga i limete by Darko Debić
foto: Darko Debic
Bloger Darko Debić na svom profilu Samo jedan griz oduševljava divnim slanim i slatkim receptima, a ovaj put pripremio je predivan, preukusan i vrlo jednostavan semifreddo od manga - pravu ljetnu poslasticu

Na profilu Samo jedan griz na društvenim mrežama znamo da ćemo uvijek pronaći neku slasnu inspiraciju. Iza ovog bloga, to već svi znaju, krije se chef i kreator recepata Darko Debić čije slatke, ali i slane kreacije, ne samo da divno izgledaju, nego su i jako ukusne, a često ni njihova priprema nije komplicirana. 

Tako je i s jednim od Darkovih najnovijih recepata - njegov semifreddo od manga i limete savršen je desert za ljeto, koji osvježava, ali dobro dođe i kada nam se u ovim vrućim danima jede nešto slatko. Jedino što ga treba brzo pojesti (a vjerujemo da to neće biti problem 😉) jer jer se Darkov superkremasti semifreddo jako brzo topi.

Darkov recept za semifreddo od manga i limete donosimo u nastavku, obavezno ga isprobaj i javi nam dojmove!

sladoled Možda vas zanima... Koji je sladoled najzdraviji? Vodič za odabir savršene ledene poslastice Špajza  | Author: Neva Zganec/PIXSELL Darko Debić foto: Neva Zganec/PIXSELL semifreddo od manga i limete, darko debić | Author: Darko Debic Semifreddo od manga i limete foto: Darko Debic

Ne gasi ekran dok kuham

Semifreddo od manga i limete
25 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Pire od manga 200 g
  • Sok od limete 0,50 kom
  • Korica limete 1 kom
  • Jaje 2 kom
  • Šećer 80 g
  • Slatko vrhnje 200 ml
  • Mango
  • Crveni ribiz
  • Listići mente
Postupak
  1. Žumanjke miksati s pola količine šećera dok ne postanu svijetli i pjenasti, a bjelanjke posebno izmiksati u snijeg s ostatkom šećera.


  2. U pire od manga umiješati sok i koricu limete.


  3. Izmiksati slatko vrhnje u šlag.


  4. U žumanjke prvo dodati pire od manga, pa lagano umiješati šlag, a na kraju pažljivo umiješati i snijeg od bjelanjaka.


  5. Smjesu uliti u duguljasti kalup (dimenzija cca 23x10x6 cm) obložen folijom i staviti u zamrzivač preko noći.


  6. Prije posluživanja semifreddo kratko odlediti, narezati na šnite, ukrasiti mangom, ribizlom i listićima mente.


    semifreddo od manga i limete, darko debić



Imamo još genijalnih Darkovih recepata koji odlično pašu baš ljeti:

Darko Debić Možda vas zanima... Darko Debić ima najbolji recept za voćne kremšnite! Recepti Tiramisu bez jaja Možda vas zanima... Darko Debić ima odličan brzi recept za tiramisu bez jaja Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:37 24. Srpanj 2025.

    Mljacccc