gastro postao
Iz Francuske, zemlje koja je zbog svoje tradicije i kreativnosti poznata po proizvodnji sireva, stiže nam i ovaj jednostavan i fin recept
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2127
Tijesto
- 850 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- 250 g zobene pahuljice
- 60 g maslac, slani
- 2 žlica voda
Nadjev
- 2 kom jaje kokošje
- 0.90 dl jogurt (3.2% masti)
- 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica vlasac ( listovi)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 850 g kozji sir
Priprema
- Maslac narežemo na kocke. Za tijesto u zdjelu prosijemo brašno i sol te dodamo zobene pahuljice. Maslac utrljamo u brašno kako bismo dobili mrvičasto tijesto.
- Poškropimo s 2 žlice hladne vode, pa zamijesimo nožem sa zaobljenom oštricom. Nekoliko sekunda mijesimo tijesto na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko. Zamotamo ga u plastičnu foliju i stavimo u hladnjak 30 minuta.
- Pećnicu zagrijemo na 200 °C. Razdijelimo tijesto na 4 dijela. Svaki komad tanko razvaljamo i njime obložimo kalupe za muffine.
- Tijesto izbodemo vilicom, obložimo folijom i kuglicama za pečenje. Pečemo 10 minuta, maknemo foliju i kuglice pa pečemo još 5 minuta. Izvadimo iz pećnice i smanjimo temperaturu na 180 °C.
- Pomiješamo jaja, jogurt, mlijeko, vlasac, sol i papar. Kozji sir izmrvimo i razdijelimo po pogačicama, pa prelijemo smjesom s jajima.
- Pečemo 20 – 25 minuta. Ostavimo da se djelomično ohladi. Izvadimo iz kalupa i poslužimo tople.
Iz Francuske, zemlje koja je zbog svoje tradicije i kreativnosti poznata po proizvodnji sireva, stiže nam i ovaj jednostavan i fin recept
Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata