Recepti 07. svibnja 2016.

Dašak Francuske na tanjuru: Pogačice od kozjeg sira

Pogačice od kozjeg sira
gastro postao gastro.24sata.hr
Iz Francuske, zemlje koja je zbog svoje tradicije i kreativnosti poznata po proizvodnji sireva, stiže nam i ovaj jednostavan i fin recept

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2127

Tijesto

  • 850 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • 250 g zobene pahuljice
  • 60 g maslac, slani
  • 2 žlica voda

Nadjev

  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.90 dl jogurt (3.2% masti)
  • 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica vlasac ( listovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 850 g kozji sir

Priprema

  1. Maslac narežemo na kocke. Za tijesto u zdjelu prosijemo brašno i sol te dodamo zobene pahuljice. Maslac utrljamo u brašno kako bismo dobili mrvičasto tijesto.
  2. Poškropimo s 2 žlice hladne vode, pa zamijesimo nožem sa zaobljenom oštricom. Nekoliko sekunda mijesimo tijesto na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko. Zamotamo ga u plastičnu foliju i stavimo u hladnjak 30 minuta.
  3. Pećnicu zagrijemo na 200 °C. Razdijelimo tijesto na 4 dijela. Svaki komad tanko razvaljamo i njime obložimo kalupe za muffine.
  4. Tijesto izbodemo vilicom, obložimo folijom i kuglicama za pečenje. Pečemo 10 minuta, maknemo foliju i kuglice pa pečemo još 5 minuta. Izvadimo iz pećnice i smanjimo temperaturu na 180 °C.
  5. Pomiješamo jaja, jogurt, mlijeko, vlasac, sol i papar. Kozji sir izmrvimo i razdijelimo po pogačicama, pa prelijemo smjesom s jajima.
  6. Pečemo 20 – 25 minuta. Ostavimo da se djelomično ohladi. Izvadimo iz kalupa i poslužimo tople.

Iz Francuske, zemlje koja je zbog svoje tradicije i kreativnosti poznata po proizvodnji sireva, stiže nam i ovaj jednostavan i fin recept

Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.