gastro postao
U smjesu za palačinke dodajte pržene komadiće slanine, peršin i mladi luk te ih ispecite na tavi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 64
Potrebno vam je
- 0.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.75 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 vezica mladi luk
- 1 žlica peršin, list
- 50 g slanina suha (prerašt. mršava)
Priprema
- Dimljenu slaninu narežite na kockice, propržite na tavi da postane hrskava i izvadite rupičastom žlicom.
- Od brašna, mlijeka, jaja, soli, papra i vode napravite gustu smjesu za palačinke. Dodajte narezano povrće i prženu slaninu.
- U tavi zagrijte malo ulja i, kad je vruće, dodajte pola smjese. Povremeno podignite i pogledajte ako je počelo tamnjeti. Okrenite i nastavite pržiti drugu stranu oko tri-četiri minute.
Izvor Skuhatćute