Meghan Markle svoj je recept bazirala na južnjačkom receptu za puding od banane koji je pripremala njezina baka, a dodala mu je slasne jagode macerirane u limunovu soku i šećeru
Meghan Markle, odnosno princeza Meghan od Sussexa, otkrila je recept za svoj novi desert, koji je, kao što i otkriva njegov naziv - Chantilly Lili, posvetila svojoj trogodišnjoj kćerkici Lilibet. Na videu na njezinom Instagramu jedna od prvih osoba koja je kušala ovaj desert je Meghanina mama Doria Ragland.
"Uživajte u mom novom slatkom receptu Chantilly Lili, prefinoj slastici koju sam nazvala prema našoj preslatkoj kćerkici. Jako je fin i sladak baš poput nje", poručila je Meghan.
"Desert je presladak baš poput nje", kaže Meghan o kćerkici Lilibet kojoj je posvetila desert
foto: Instagram @meghan
Desert je inspiriran pudingom od banane koji je pripremala Meghanina baka, a riječ je o tradicionalnom južnjačkom receptu u kojem se isprepliću slojevi pudinga od vanilije, keksa i kriški banane. Meghan je u svoj puding dodala jagode macerirane u limunu te marakuju, a na vrh chantilly kremu (tučeno slatko vrhnje, šećer i vanilija). Recept za desert Chantilly Lili je u nastavku!
Ne gasi ekran dok kuham
Chantilly Lili
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
DOMAĆI PUDING OD VANILIJE
Sastojci
Gustin (Kukuruzni Škrob)
2
žlica
Mlijeko
500
ml
Šećer
0,33
šalica
Žumanjak
3
kom
Maslac
1
žlica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Sol
0,25
žličica
VOĆE I SLAGANJE DESERTA
Sastojci
Jagode
250
g
Šećer
1
žlica
Limun
1
kom
Banana
1
kom
Napolitanke od vanilije
4
kom
Listići svježe mente
6
kom
Marakuja
1
kom
CHANTILLY KREMA
Sastojci
Slatko vrhnje
200
ml
Šećer
1
žlica
Ekstrakt vanilije
0,25
žličica
Postupak
Pripremi puding. Gustin dobro izmiješaj u 50-60 ml hladnog mlijeka da dobiješ glatku smjesu. Ostatak mlijeka sa šećerom i žumanjcima umuti pjenjačom i dodaj smjesu s gustinom.
Sve zajedno stavi na srednju vatru dok ne počne kipjeti i lagano se zgušnjavati, 5-7 minuta. Pusti da lagano kipi, oko 2 mnute, uz stalno miješanje.
Prebaci u hladnu zdjelu i dodaj maslac, ekstrakt vanilije i sol te dobro sve umiješaj (dok se malac ne rastopi).
Prekrij po površini plastičnom folijom i stavi u hladnjak da se dobro ohladi i stisne, minimalno 2 sata, a najdulje 2 dana.
Pola sata prije posluživanja pripremi voće: narezane jagode lagano pomiješaj sa šećerom, dodaj naribanu limunovu koricu i 1 žličicu limunova soka. Sve zajendo pomiješaj i dodaj još šećera ako je potrebno.
Pusti da se macerira na sobnoj temperaturi do 30 minuta, dok jagode ne omekšaju.
Složi desertb u čašu: Bananu nareži na tanke kriške. Ohlađeni puding dobro i energično izmiksaj pjenjačom ili ručnim mikserom na slaboj brzini dok ne dobiješ laganu, prozračnu smjesu.
Stavi po žlicu kreme u svaku čašu, na to stavi kriškice banane te još jednu žlicu pudinga. Na to rasporedi 2/3 količine jagoda (bez tekućine) i na jagode po još 1 žlicu kreme.
Na vrh stavi chantilly kremu (tučeno slatko vrhnje s vanilijom i šećerom), još malo jagoda, komadić marakuje i razmrvljene napolitanke od vanilije.