Jednostavnost u svojem najboljem obliku je ono što možemo reći za ovaj mirisni desert. Rolice s cimetom na jedan potpuno novi način. Ovo nisu tipične rolice s dizanim tijestom, već hrskave i slasne, s tijestom za pitu, a sigurni smo da će vam se svidjeti!
Možete ih pripremiti s bilo kojim tijestom za pitu koje inače radite, ili možete koristiti neki od naših recepata, poput ovog.
Ono što je najbolje kod ovih slatkih malih užitaka s cimetom, je to, što ih možete jesti od doručka do večere, pa čak i na poslu!
Svojom savršenom hrskavošću osvojit će baš svakog!
Sastojci:
- Tijesto za pitu
- 3 žlice šećera
- 3 žličice cimeta
- Maslac (po želji)
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Razvući tijesto na pravokutnik 30 x 20 cm, debljine 1/2 cm
- Po svemu posipati šećer pomiješan s cimetom (po želji, tijesto možete premazati s malo rastopljenog maslaca prije stavljanja smjese šećera i cimeta)
- Krenuvši od ruba, zarolati tijesto i narezati ga na kolutove širine 2 - 3 cm
- Peći u zagrijanoj pećnici 8 - 10 minuta
- Poslužiti posipano šećerom u prahu