gastro postao
Odlična kombinacija coulanta i kreme od vanilije uz dodatak cvijeta soli
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 205
Coulant
- 100 g čokolada za kuhanje
- 100 g maslac, slani
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2 kom jaje kokošje
- 60 g pšenično brašno, bijelo
- 120 g šećer, u prahu
Krema od vanilije
- 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 2.50 dl vrhnje za kuhanje
- 120 g šećer, kristal
- 1 kom mahuna vanilije
Priprema
- Otopite čokoladu ( 70 % kakaa) i maslac. Pomiješajte jaja, žumanjke, brašno i šećer u prahu.
- Spojite otopljenu čokoladu i maslac s ostatkom namirnica, izmiješajte, ulijte u kalupe za muffine pa pecite 11 min na 190°C.
- Za kremu izmiješajte vrhnje, jaja i šećer, dodajte sjemenke vanilije i po dužini prerezanu mahunu.
- Zagrijte uz miješanje na pari dok se smjesa ne počne zgušnjavati, ali nikako grušati.
- Na tanjur stavite ohlađenu kremu od vanilije i netom pečeni topao coulant te sve pospite prstohvatom cvijeta soli.
Izvor Skuhatćute