Recepti 13. listopada 2014.

Desert s cvijetom soli

gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična kombinacija coulanta i kreme od vanilije uz dodatak cvijeta soli

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 205

Coulant

  • 100 g čokolada za kuhanje
  • 100 g maslac, slani
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 kom jaje kokošje
  • 60 g pšenično brašno, bijelo
  • 120 g šećer, u prahu

Krema od vanilije

  • 5 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2.50 dl vrhnje za kuhanje
  • 120 g šećer, kristal
  • 1 kom mahuna vanilije

Priprema

  1. Otopite čokoladu ( 70 % kakaa) i maslac. Pomiješajte jaja, žumanjke, brašno i šećer u prahu.
  2. Spojite otopljenu čokoladu i maslac s ostatkom namirnica, izmiješajte, ulijte u kalupe za muffine pa pecite 11 min na 190°C.
  3. Za kremu izmiješajte vrhnje, jaja i šećer, dodajte sjemenke vanilije i po dužini prerezanu mahunu.
  4. Zagrijte uz miješanje na pari dok se smjesa ne počne zgušnjavati, ali nikako grušati.
  5. Na tanjur stavite ohlađenu kremu od vanilije i netom pečeni topao coulant te sve pospite prstohvatom cvijeta soli.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.