gastro postao
11. svibnja uz dnevno izdanje 24sata dobivate kuharicu 'Narodni roštilj' na poklon
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 558
Potrebno vam je
- 800 g mljevena junetina
- 150 g mljevena svinjetina
- 100 g slanina suha, masna
- 200 g edamer (40% m u st)
- ljuta paprika
- papar
- sol
- kajmak
Priprema
- Sir i špek narežite na kockice, dodajte dva-tri prstohvata ljute mljevene paprike, sol i papar te dobro umiješajte u mljeveno meso.
- Nakon što se smjesa dobro povezala, rukama oblikujte pjeskavice.
- U sredini napravite rupu manjom čašom ili nožem.
- Stavite na zagrijanu rešetku roštilja i pecite 15-20 minuta.
- Pljeskavice ne okrećite često. U rupu stavite kuglicu kajmaka.
Izvor Kuharica 'Narodni roštilj' u izdanju 24sata