Recepti 07. svibnja 2015.

Đevrek s kajmakom

đevrek-kajmak
foto: Pivnice Budweiser
gastro postao gastro.24sata.hr
11. svibnja uz dnevno izdanje 24sata dobivate kuharicu 'Narodni roštilj' na poklon

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 558

Potrebno vam je

  • 800 g mljevena junetina
  • 150 g mljevena svinjetina
  • 100 g slanina suha, masna
  • 200 g edamer (40% m u st)
  • ljuta paprika
  • papar
  • sol
  • kajmak

Priprema

  1. Sir i špek narežite na kockice, dodajte dva-tri prstohvata ljute mljevene paprike, sol i papar te dobro umiješajte u mljeveno meso.
  2. Nakon što se smjesa dobro povezala, rukama oblikujte pjeskavice.
  3. U sredini napravite rupu manjom čašom ili nožem.
  4. Stavite na zagrijanu rešetku roštilja i pecite 15-20 minuta.
  5. Pljeskavice ne okrećite često. U rupu stavite kuglicu kajmaka.

Izvor Kuharica 'Narodni roštilj' u izdanju 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.