gastro postao
Zdrav i proteinima bogat losos odlično se slaže sa špinatom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 48
Potrebno vam je
- 750 g mladi špinat
- 3 žlica maslac, slani
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 dl vrhnje za kuhanje
- 0.50 mala žlica sol
- šećer, kristal
- muškatni oraščić
- 4 kom jaje kokošje
- bijeli papar
- 4 kom dimljeni losos
Priprema
- Špinat očistite, odrežite mu debele peteljke, operite i pokrivenog, bez dodavanja tekućine, pirjajte na laganoj vatri 5 minuta. Ocijedite.
- Rastopite maslac, dodajte špinat i brašno. Miješajući polako dolijte osminu litre vrhnja i kuhajte, neprestano miješajući, 2 minute. Začinite solju, šećerom i naribanim muškatnim oraščićem. Špinat stavite u prethodno zagrijanu zdjelu i držite ga na toplom.
- Jaja razmutite s preostalim vrhnjem, solju i paprom. Ispecite na maslacu na laganoj vatri. Vruću kajganu rasporedite po komadima (4 velika odreska) lososa.
Zdrav i proteinima bogat losos odlično se slaže sa špinatom