Recepti 13. listopada 2014.

Dimljeni losos sa špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Zdrav i proteinima bogat losos odlično se slaže sa špinatom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 48

Potrebno vam je

  • 750 g mladi špinat
  • 3 žlica maslac, slani
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 dl vrhnje za kuhanje
  • 0.50 mala žlica sol
  • šećer, kristal
  • muškatni oraščić
  • 4 kom jaje kokošje
  • bijeli papar
  • 4 kom dimljeni losos

Priprema

  1. Špinat očistite, odrežite mu debele peteljke, operite i pokrivenog, bez dodavanja tekućine, pirjajte na laganoj vatri 5 minuta. Ocijedite.
  2. Rastopite maslac, dodajte špinat i brašno. Miješajući polako dolijte osminu litre vrhnja i kuhajte, neprestano miješajući, 2 minute. Začinite solju, šećerom i naribanim muškatnim oraščićem. Špinat stavite u prethodno zagrijanu zdjelu i držite ga na toplom.
  3. Jaja razmutite s preostalim vrhnjem, solju i paprom. Ispecite na maslacu na laganoj vatri. Vruću kajganu rasporedite po komadima (4 velika odreska) lososa.

Zdrav i proteinima bogat losos odlično se slaže sa špinatom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.