gastro postao
Tradicionalna gozba dolazi u novom ruhu i s nekim novim sastojcima
Ovaj bogati, ukusni paprikaš oduševit će svakog ljubitelja jela na žlicu, ali i sve ostale! Jednom kad probate ovo veličanstveno jelo, zaboravit ćete na sve! Pomalo kiselkastog, ali punog okusa, odvest će vas u neku sasvim novu dimenziju konzumiranja hrane.
Sastojci:
- 2 kg junetine, narezane na kockice
- Sol i papar
- 1/3 šalice ulja
- 2 manja poriluka, oprana i narezana na tanke kolutiće
- 1 veliki luk, nasjeckan na kockice
- 8 češnjeva češnjaka, naribanih
- 2 mrkve, narezane ne kolutiće (1 cm)
- 4 stabljike celera, nasjeckane
- 1/4 šalice pasirane rajčice
- 1/2 šalice crvenog vinskog octa
- 1 šalica crvenog vina
- 3 šalice goveđe juhe
- 1 šalica cijelih rajčica (konzervirana)
- 3 lista lovora
- 3/4 žličice timijana
- 1/3 šalice sjeckanog peršina
Priprema:
- Posoliti i popapriti junetinu i zapeći sa svih strana na malo ulja (da svaki komad poprimi lijepu zlatnu boju) i izvaditi meso iz posude za kuhanje
- Smanjiti temperaturu i dodati povrće (sve) na ulje gdje se popržila junetina te kuhati 10 minuta - dok povrće ne omekša. Dodati pasiranu rajčicu i još kuhati 5 - 10 minuta.
- Vratiti meso natrag te dodati, vino, vinski ocat i cijele rajčice (sa sokom u kojem su bile) i pustiti da zakuha
- Zaliti goveđom juhom (moguće da će biti potrebno više od 3 šalice da se sve pokrije tekućinom) te dodati sol, lovor, timijan i pustiti da kuha.
- Smanjiti temperaturu na najmanju i kuhati polupoklopljeno 2 - 3 sata - dok meso nije mekano i sve povrće skuhano.
- Ostaviti da se ohladi i maknuti masnoću koja se skupila na vrhu.
- Prije posluživanja zagrijati i poslužiti s nasjeckanim peršinom
Uz ovaj čarobni paprikaš, trebat će vam samo komad svježeg hrskavog kruha i uživanje može početi!