gastro postao
Pileći paprikaš je još ukusniji kad ga poslužite sa sjajnim pireom od poriluka!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 354
Potrebno vam je
- 700 g krumpir, zreli
- 250 g poriluk (cijeli)
- 750 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 250 g luk ,crveni
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 500 g kupus glavati, bijeli
- 250 g mrkva, crvena
- ulje suncokretovo
- paprika u prahu
- sol
Priprema
- Skuhajte oguljeni krumpir i poriluk.
- Kuhano povrće ocijedite, začinite solju i paprom pa dodajte žlicu vrhnja i zgnječite u pire.
- Za paprikaš narežite piletinu na manje komade.
- Luk sitno nasjeckajte.
- Na vrućem ulju popržite piletinu pa izvadite, a na istoj masnoći propirjajte luk.
- Dodajte žlicu crvene paprike. Vratite piletinu i podlijte vodom.
- Začinite prema ukusu i ostavite da polagano krčka.
- Prije posluživanja dodajte kiselo vrhnje.
Pileći paprikaš je još ukusnoiji kad ga poslužite sa sjajnim pireom od poriluka!