gastro postao
Pileći paprikaš je još ukusniji kad ga poslužite sa sjajnim pireom od poriluka!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 354
Potrebno vam je
- 700 g krumpir, zreli
- 250 g poriluk (cijeli)
- 750 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 250 g luk ,crveni
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 500 g kupus glavati, bijeli
- 250 g mrkva, crvena
- ulje suncokretovo
- paprika u prahu
- sol
Priprema
- Skuhajte oguljeni krumpir i poriluk.
- Kuhano povrće ocijedite, začinite solju i paprom pa dodajte žlicu vrhnja i zgnječite u pire.
- Za paprikaš narežite piletinu na manje komade.
- Luk sitno nasjeckajte.
- Na vrućem ulju popržite piletinu pa izvadite, a na istoj masnoći propirjajte luk.
- Dodajte žlicu crvene paprike. Vratite piletinu i podlijte vodom.
- Začinite prema ukusu i ostavite da polagano krčka.
- Prije posluživanja dodajte kiselo vrhnje.
Pileći paprikaš je još ukusnoiji kad ga poslužite sa sjajnim pireom od poriluka!
poriluk
paprikaš
krumpir
Piletina
niskokaloricna prehrana
glavno jelo
pirjanje
ručak
kuhanje
jelo od mesa