Recepti 26. rujna 2016.

Jelo dana: Pileći paprikaš s pireom od poriluka

Pileći-paprikaš-i-pire-od-poriluka
foto: Pixsell.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Pileći paprikaš je još ukusniji kad ga poslužite sa sjajnim pireom od poriluka!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 354

Potrebno vam je

  • 700 g krumpir, zreli
  • 250 g poriluk (cijeli)
  • 750 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 250 g luk ,crveni
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 500 g kupus glavati, bijeli
  • 250 g mrkva, crvena
  • ulje suncokretovo
  • paprika u prahu
  • sol

Priprema

  1. Skuhajte oguljeni krumpir i poriluk.
  2. Kuhano povrće ocijedite, začinite solju i paprom pa dodajte žlicu vrhnja i zgnječite u pire.
  3. Za paprikaš narežite piletinu na manje komade.
  4. Luk sitno nasjeckajte.
  5. Na vrućem ulju popržite piletinu pa izvadite, a na istoj masnoći propirjajte luk.
  6. Dodajte žlicu crvene paprike. Vratite piletinu i podlijte vodom.
  7. Začinite prema ukusu i ostavite da polagano krčka.
  8. Prije posluživanja dodajte kiselo vrhnje.

Pileći paprikaš je još ukusnoiji kad ga poslužite sa sjajnim pireom od poriluka!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.