gastro postao
Najslađi doručak bit će upravo ovaj koji od početka do kraja napravite sami
Domaći doručak nikad nije bio slađi. Pripremite domaće pahuljice s medom, maslinovim uljem, a sjemenke birajte prema svom ukusu. Sve dobro pomiješajte, ispecite pa spremite u staklenke. Granola u staklenkama može stajati do mjesec dana.
Potrebno vam je:
- 3 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica bučinih sjemenki
- 1 šalica suncokretovih sjemenki
- 1 šalica kokosovog čipsa
- 1 šalica orašastih plodova po želji
- 250 g meda
- 5 žlica maslinovog ulja
- 4 žlice smeđeg šećera
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva.
- Pomiješajte sve sastojke u posudici.
- Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite mješavinu sastojaka.
- Ubacite u pećnicu i pecite oko 45 minuta.
- Posudu protresite svakih desetak minuta.
- Kada je gotovo, ohladite i spremite u staklenke.
Dobar tek!