Recepti 03. siječnja 2017.

Domaća granola od meda za dobra jutra

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najslađi doručak bit će upravo ovaj koji od početka do kraja napravite sami

Domaći doručak nikad nije bio slađi. Pripremite domaće pahuljice s medom, maslinovim uljem, a sjemenke birajte prema svom ukusu. Sve dobro pomiješajte, ispecite pa spremite u staklenke. Granola u staklenkama može stajati do mjesec dana.

Potrebno vam je:

  • 3 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica bučinih sjemenki
  • 1 šalica suncokretovih sjemenki
  • 1 šalica kokosovog čipsa 
  • 1 šalica orašastih plodova po želji
  • 250 g meda
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva.
  2. Pomiješajte sve sastojke u posudici.
  3. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite mješavinu sastojaka.
  4. Ubacite u pećnicu i pecite oko 45 minuta.
  5. Posudu protresite svakih desetak minuta.
  6. Kada je gotovo, ohladite i spremite u staklenke.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.