Recepti 03. siječnja 2017.

Domaća granola od meda za dobra jutra

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najslađi doručak bit će upravo ovaj koji od početka do kraja napravite sami

Domaći doručak nikad nije bio slađi. Pripremite domaće pahuljice s medom, maslinovim uljem, a sjemenke birajte prema svom ukusu. Sve dobro pomiješajte, ispecite pa spremite u staklenke. Granola u staklenkama može stajati do mjesec dana.

Potrebno vam je:

  • 3 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica bučinih sjemenki
  • 1 šalica suncokretovih sjemenki
  • 1 šalica kokosovog čipsa 
  • 1 šalica orašastih plodova po želji
  • 250 g meda
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva.
  2. Pomiješajte sve sastojke u posudici.
  3. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite mješavinu sastojaka.
  4. Ubacite u pećnicu i pecite oko 45 minuta.
  5. Posudu protresite svakih desetak minuta.
  6. Kada je gotovo, ohladite i spremite u staklenke.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.