Recepti 2891 prikaza 29. listopada 2018.

Domaći keksi s čokoladom i kako ih pretvoriti u pravu deliciju

Lidija Lončarić
Isprobali smo nebrojeno mnogo recepata za američke keksiće s komadićima čokolade, a onda smo pronašli i ovaj. Za pripremu će vam trebati smeđi maslac i nešto više pažnje, no vjerujte, s ovim keksićima baš nikada nećete pogriješiti.

Klasičnoj pripremi keksića dodali smo tek jedan mali dodatak. Maslac smo na kratko zasmeđili na tavi, pripazili da ne zagori, a zatim ga dodali smjesi za keksiće. Zbog orašastih aroma smeđeg maslaca, keksići su već iz pećnice mirisali najfinijim slatkim mirisima, a kada smo ih isprobali, znali smo da u rukama držimo savršen recept za omiljenu brzu slasticu.

 

Možda vas zanima... Čokoladni keksi s orasima za najslađa popodneva Kolumne

 

Ovoj kombinaciji možete dodati i na sitno nasjeckane karamel bombone ili omiljene orašaste plodove, a na kraju ih možete posipati cvijetom soli ili krupnom morskom soli. Kontrast slatkog i slanog stvorit će još slađi doživljaj.

 

Možda vas zanima... Jaffa cupcakes - omiljeni keksi postali su slasni kolačići Kolumne

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • 230 g maslaca
  • 240 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 180 g smeđeg šećera
  • 3 žlice bijelog šećera
  • 2 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 150 g čokolade nasjeckane na kockice
  • Prstohvat soli

Postupak pripreme:

  1. Maslac ubacite u posudu, pa ga zagrijavajte dok ne poprimi smeđu boju, desetak minuta. Pazite da ne zagori kako ne bi poprimio gorak okus.
  2. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. 
  3. Smeđem maslacu dodajte smeđi i bijeli šećer, pa sve dobro povežite mikserom. Dodajte jaja i vaniliju i miksajte još dvije minute. 
  4. Mokrima dodajte suhe sastojke i dobro ih povežite.
  5. Na kraju umiješajte i komadiće čokolade.
  6. Pustite da tijesto za keksiće odstoji u hladnjaku barem pola sata.
  7. Pomoću žlice za sladoled ili obične žlice u posudu za pečenje oblikujte okruglice.
  8. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite keksiće oko 10 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju na rubovima.
  9. Nakon vađenja iz pećnice, pustite da keksići odstoje pet do deset minuta.

Dobar tek!

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić
 

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.