Recepti 24. srpnja 2018.

Domaći sirup od limuna za ljetne napitke i slastice

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tek dva sastojka bit će vam dovoljna za pripremu slatko kiselkastog sirupa od limuna, a poprilično smo sigurni da će vrlo brzo postati vaš omiljeni napitak sezone.

Osim za osvježavajući sok, sirup od limuna možete koristiti i kao dodatak koktelima, ljetnim slasticama ili pak ga sačuvati za hladnije dane kako biste se na najfiniji način prisjećali ljeta. Kombinaciji također možete dodati đumbir, koji će sirup podići na jednu novu razinu.
 

Možda vas zanima... Sirup od mente rashlađuje na najslađi način Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za pripremu će vam trebati svega dva sastojka. Pripremite 12 komada limuna i 200 g šećera. S obzirom na to da ne je svaki limun drugačiji te svatko voli drugačiju razinu kiseline, količine svakako možete prilagoditi i vlastitom ukusu. Sirup isprobajte nekoliko puta tijekom kuhanja, pa okus prilagodite svom ukusu. 

 

Možda vas zanima... Sirup od lubenice - slatko ljetno osvježenje Recepti

 

Također, kod pripreme ovog sirupa vrlo je važno da koristite domaće, bio plodove. Tretirani limun vrlo je teško potpuno očistiti stoga će najbolji odabir biti upravo limun koji nije tretiran različitim sredstvima.

Sve što vam preostaje jest da limun dobro operete, prerežete ga na pola i ocijedite sok. Limunov sok pomiješajte sa šećerom u posudi i kuhajte, ali svakako pripazite da ne zavrije. Kada je blizu vrenja, smanjite vatru i kuhajte dok ne dobijete sirup. Sirupu dodajte limunovu koru i pustite da tako stoji sat vremena, dok se potpuno ne ohladi. Procijedite sirup, spremite ga u staklenku i koristite po želji.

I to je to, jednostavnije ne može. Živjeli!

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.