Osim za osvježavajući sok, sirup od limuna možeš koristiti i kao dodatak koktelima, ljetnim slasticama ili ga pak sačuvati za hladnije dane kao ukusnu uspomenu na ljeto. Kombinaciji možeš dodati i đumbir, koji će sirup podići na jednu novu razinu.
Sirup od limuna od samo 2 sastojka
Za pripremu će ti trebati svega 2 sastojka. Pripremi 12 limuna i 200 g šećera. S obzirom na to da ne je svaki limun drugačiji te svatko voli drugačiju razinu kiseline, količine svakako možeš prilagoditi vlastitom ukusu. Sirup isprobaj nekoliko puta tijekom kuhanja, pa okus prilagodi svom ukusu.
Domaći nešpricani limun je najbolji izbor za sirup
Također, kod pripreme ovog sirupa vrlo je važno da koristiš domaće, bio plodove. Tretirani limun vrlo je teško potpuno očistiti stoga će najbolji odabir biti upravo limun koji nije tretiran različitim sredstvima.
Sve što ti preostaje jest da limun dobro operete, prerežete ga na pola i ocijedite sok. Limunov sok pomiješaj sa šećerom u posudi i kuhaj, ali svakako pripazi da ne zavrije.
Kada je sirup od limuna blizu vrenja, smanji vatru i kuhaj dok ne dobiješ gustoću sirupa. Sirupu dodaj limunovu koricu i pusti da tako stoji sat vremena, dok se potpuno ne ohladi. Procijedite sirup, spremite ga u staklenku i koristi po želji.