Recepti 13. listopada 2014.

Domaći zeleni njoki s kozicama

Domaći zeleni njoki s kozicama
gastro postao gastro.24sata.hr
S koromačom pripremite domaće njoke i poslužite ih s umakom od kozica

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 538

Njoke

  • 500 g krumpir, zreli
  • 1 kom jaje kokošje
  • 100 g glatko brašno
  • 200 g oštro brašno
  • 50 g komorač, list
  • 50 g rukola
  • 50 g grana padano
  • 10 g sol
  • 40 g maslac, slani

Umak

  • 320 g repovi kozica
  • 20 g češnjak
  • 160 g rajčica, crvena
  • 40 g rukola
  • 80 ml vino bijelo
  • 40 ml prošek
  • 80 ml ulje maslinovo
  • 40 g maslac, slani
  • 4 g sol

Priprema

  1. Noki: Krumpir skuhati u ljusci te ga toploga naribati na najsitniji nastavak ribeža.
  2. Umak: U vreloj tavici popržiti kozice na maslinovom ulju, dodati češnjak da zabijeli, podliti s prošekom, kratko flambirati i ugasiti bijelim vinom.
  3. Ohladiti i zamjesiti tijesto s jajima, blanširanim zelenilom (koromač i rikola, koje smo prethodno blanširali i izblendali sa maslacem u finu smjesu) i brašnom.
  4. Dodati rajčice, isjeckanu rikulu i njoke, sve skupa začiniti i na kraju povezati sa ledenim maslacem i par kapi maslinovog ulja.
  5. Zamijesimo fino glatko tijesto, oblikujemo njoke i kuhamo ih u kipućoj slanoj vodi, uz dodatak par kapi maslinovog ulja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.