gastro postao
Američka verzija krafni u ovoj verziji obogaćena bademima
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 714
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 30 g kvasac, svježi
- 80 g šećer, kristal
- 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
- 50 g maslac, neslani
- 3 kom jaje kokošje
- 50 g marcipan
- 0.50 mala žlica sol
- 100 g šećer, u prahu
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 2 žlica tamni rum
- 3 žlica listići badema
- 1 l ulje suncokretovo
Priprema
- Prosijte brašno u posudu i u sredini načinite udubinu. U nju razmrvite kvasac, dodajte malo šećera, brašna i mlakog mlijeka, pa zamijesite kvas. Neka se diže 15 min.
- Otopite maslac, dodajte mu jaja, preostali šećer, marcipan i sol, pa miješajte u pjenušavu smjesu. Dodajte je kvascu i s preostalim brašnom zamijesite tijesto. Tucite ga da postane rahlo. Neka se diže 30 min.
- Narežite tijesto na komadiće teške 5 dag i oblikujte ih u kugle. Kroz svaku probušite kuhačom otvor, pa ga drškom proširite da se tijesto ne spoji.
- Neka se kolutići dižu još 15 min.
- Masnoću za prženje zagrijte na 175 stupnjeva C. Spuštajte u nju po 4-5 kolutića i pržite s obije strane da postanu smeđi i hruskavi.
- Pomiješajte šećer u prahu s rumom i bjelanjkom, pa malo ohlađene kolutiće premažite tom caklinom. Pospite listićima badema.