Recepti 13. listopada 2014.

Drobljenac s džemom od višanja i orašastim plodovima

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj tradicionalni britanski desert će vam se izmrviti u ustima i dati vam prekrasan okus višanja i orašastih plodova.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 430

Potrebno vam je

  • 80 g pšenično brašno, bijelo
  • 60 g maslac, slani
  • 100 g šećer, kristal
  • 1 šaka orah, sirovi
  • 1 šaka lješnjak, sirovi
  • 1 šaka badem, oljušteni suhi
  • 240 g džem od višanja
  • 2 mala žlica vanilin šećer

Priprema

  1. Džem pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom pa rasporedite u male vatrostalne posude koje ste namastili maslacem. Nasjeckajte orašaste plodove i pospite po džemu.
  2. Pomiješajte brašno s maslacem i, kad dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama, dodajte 50 grama šećera. Mješavinom pospite sadržaj u posudicama i pecite 25 minuta na 190°c

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.