Proljeće je vrijeme za jagode, i sada su najslađe i najukusnije. No dio njih želimo sačuvati za kasnije, pa od njih pripremamo slatku zimnicu. Džem od jagoda mnogima je najdraži slatki voćni namaz, a srećom, potrebno je samo nekoliko osnovnih sastojaka kako bi za kućnim štednjakom napravila pravu malu čaroliju s mirisnim jagodama!
Domaći džem od jagoda
Iako postoji cijeli niz kupovnih džemova, ništa ne može zamijeniti okus domaćeg džema kakvog su nekada pripremale naše mame, bake i prabake. Mirisan, sladak i neodoljiv džem od jagode možeš poslužiti uz palačinke, domaća peciva, kekse ili ga iskoristiti za pripremu domaćih kolača.
U nastavku ti donosimo recept za brzi domaći džem od jagoda koji će oduševiti nepca mladih i starih!
Priprema džema od jagoda
Važan korak u pripremi je sterilizacija staklenki. Kako bi u okusu mirisnog džema mogla uživati tijekom cijele godine, važno je dobro pripremiti staklenke u kojima ćeš ga skladištiti. Ako ih ne steriliziraš, džem se može lako pokvariti i razviti plijesan na površini. Najjednostavniji postupak steriliziranja staklenki je pomoću pećnice.
Staklenke najprije dobro operi i temeljito osuši te ih zatim stavi u pećnicu zagrijanu na 120°C minimalno 15 minuta. Sterilizirane staklenke tako će biti dovoljno vruće da u njih odmah možeš staviti džem bez straha da će staklo napuknuti.
Isprobaj i ove divne recepte s jagodama!