Recepti 4213 prikaza 19. svibnja 2019.

Sočni sezonski muffini s jagodama i hrskavim posipom

Stockfood
Iskoristite sezonu jagoda i pripremite izvrstan desert koji će nestati s čim ga izvadite iz pećnice...

Malo se stvari može mjeriti s muffinima od jagoda, posutima hrskavim crumbleom od maslaca i šećera. Možete ih pripremiti i sami, za manje od 30 minuta, i uživati u njima sljedeća dva dana. 

Mlaćenica ili buttermilk ključna je za sočnost ovih muffina no postoji mogućnost da je nećete moći pronaći u našim trgovinama ili mljekarama. Ako je ne uspijete nabaviti, možete napraviti dostojnu zamjenu od mlijeka i limunovog soka. Pomiješajte 2 dl mlijeka sa žlicom iscijeđenog limunovog soka i pustite da odstoji desetak minuta na sobnoj temperaturi.

 

Možda vas zanima... Hrskava poslastica s jagodama - najbrži desert koji možete zamisliti Recepti

 

Sastojci za muffine:

  • 60 g omekšalog maslaca
  • 150 g šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • 120 ml mlaćenice (buttermilk)
  • 150 g svježih jagoda

Sastojci za crumble:

  • 50 g hladnog maslaca
  • 70 g brašna
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 g bijelog šećera

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Kalupe za muffine premažite maslacem.
  2. Najprije pripremite smjesu za muffine. Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte jaje i vaniliju. 
  3. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. 
  4. U izmiksani maslac sa šećerom i jajem dodajte naizmjence mlaćenicu i brašno. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine i smjesa ne bude glatka. 
  5. Umiješajte očišćene i sitno narezane jagode.
  6. Četvrtinu svakog kalupa napunite smjesom.
  7. Sve sastojke za crumble izmiksajte pa pospite po smjesi za muffine.
  8. Pecite 18-20 minuta i pričekajte da se malo ohlade kako bi ih mogli lijepo izvaditi iz kalupa.

Naravno, u kalupe možete ubaciti i lijepe košarice za muffine, što će vam olakšati vađenje, ali i prezentaciju.

 

Možda vas zanima... Sezonska poslastica: Torta od palačinki s jagodama Kolumne

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.